Kraken’s CEO voorspelt dat Bitcoin binnen twee jaar $100.000 zal bereiken.

De CEO van Kraken, Jesse Powell, voorspelt dat de waarde van Bitcoin in de komende twee jaar meer dan $100.000 zal bedragen.

In weer een andere optimistische voorspelling voor de koningsmunt zegt de CEO van de in Californië gevestigde cryptobeurs dat BTC de grens van $100.000 zal overschrijden als het zijn bullish run voortzet. In zijn interview met Bloomberg gelooft hij dat BTC als de Federal Reserve de inflatie op de USD bestrijdt door middel van marktmanipulatie, zal worden gebruikt als een hedge. Hij gelooft dat de huidige prijsklasse van BTC (onder $10.000) een „enorme korting“ is.

Volgens Powell zijn er veel nieuwe investeerders die BTC als een „veilige haven“ beschouwen. Wat betreft de recente volatiliteit van BTC en de speculaties rond de manipulatie van de crypto-markt, zei hij dat het ongeveer hetzelfde is als in de traditionele markten. Hij reageerde:

Als je het over manipulatie hebt, als je kijkt naar de Fed die junk bonds van mislukte Amerikaanse bedrijven koopt, is het een grap. De markt wordt gemanipuleerd.

Volgens hem is dat de reden waarom BTC wordt gebruikt om de inflatie af te dekken. De CEO heeft eerder een bullish voorspelling gedaan over BTC.

Hoewel veel beleggers goud ook als een veilige haven beschouwen, heeft BTC zichzelf opzij gezet vanwege de hoge volatiliteit. Het verloor meer dan 50% in één dag in maart, maar kreeg het binnen enkele weken terug en meer.