Bitcoin-prisstigning til $ 16,2K ledsaget af rekordvolumen

Data viser, at Bitcoin-spotvolumen nåede et højdepunkt i 2020, da interesse og institutionel interesse steg.

Bitcoin (BTC) har hidtil haft en stor november, og mange analytikere mener, at fremtiden forbliver lys for den toprangerede kryptokurrency.

I øjeblikket sidder den på $ 16.000, og prisen er steget med 23% siden begyndelsen af ​​måneden og samlet mest efter afslutningen af ​​det amerikanske præsidentvalg. Nu har Bitcoin Bank spotvolumen bestået alle tidligere poster i 2020 og viser den voksende efterspørgsel efter at erhverve BTC.

Den stærke rally til $ 16.200 førte til, at Bitcoin-spotvolumener steg med mere end 270% i den sidste måned. Ifølge en nylig rapport fra Arcane research var den daglige volumen den 5. november den højeste siden Black Thursday-nedbruddet, der bragte BTC-prisen under $ 4.000 den 13. marts.

Ægte BTC daglig volumen. Kilde: Arcane Research
Markedsstemningen når også rekordstore tal, og dette afspejles tydeligt i Crypto Fear & Greed Index, som i øjeblikket er på 86, en afspejling af ekstrem grådighed på markedet.

Frygt- og grådighedsindeks (dagligt). Kilde: Data om digitale aktiver
Mange erfarne investorer modhandler signalet fra indekset, da „ekstrem grådighed“ afspejler FOMO – frygten for at gå glip af – eller euforisk stemning på markedet og et tegn på at tage overskud.

Den institutionelle volumen fortsætter med at stige
Ikke alene når spotvolumen for Bitcoin højder i 2020, men institutionel interesse har også været voldsom i hele november, hvor flere højt profilerede virksomheder og højtstående individer investerer Bitcoin.

Åben interesse for Bitcoin-futures hos CME steg også til næsten heltidshøjde i sidste uge på $ 934 millioner. Tallet er steget siden starten af ​​oktober og steg med 169% i den sidste måned.

CME Bitcoin futures åben interesse. Kilde: Arcane Research

Ifølge Arcane Research kan væksten i antallet af deltagere være hovedårsagen til den stejle stigning i åben interesse. Rapporter fra Commodity Futures Trading Commission viser, at der nu er 102 store handlende, der besidder positioner (minimumsstørrelsen er 25 BTC), og dette er en stigning på 126% fra de gennemsnitlige tal set i løbet af 2019.

Stiger Bitcoin-prisen, når flere deltagere kommer ind på markedet?
At øge deltagelsen i både spothandel og regulerede Bitcoin-produkter påvirker tydeligt Bitcoins nuværende bullish tendens og muligvis ændrer, hvordan det digitale aktiv opfattes af institutionelle og traditionelle detailinvestorer.

Da volumener på de øverste børser og regulerede derivatmarkeder fortsætter med at vokse, er det muligt, at en Bitcoin-børsnoteret fond endelig vil blive godkendt, og dette vil virkelig åbne portene for institutionelle investorer til at engagere sig med Bitcoin og andre kryptoaktiver.