Andreas Antonopoulos taistelee FUD-faktoja vastaan: Bitcoin on turvallinen ja toimi odotetulla tavalla

Lohkoketjun uudelleenjärjestely ristiriitaisella 21 dollarin transaktiolla Bitcoin-lohkoketjussa laukaisi monien salaussijoittajien paniikin. Onko BTC kuollut?

21. tammikuuta 2021 satunnainen jätkä lähetti 21 dollaria toiselle satunnaiselle kaverille. Ja tämä on uutinen, koska kyseinen kauppa laukaisi sarjan valitettavia tapahtumia, jotka päätyivät pyyhkimään 84 miljardia dollaria Bitcoinin kokonaismarkkina-arvosta, ajoivat yhteisön paniikkiin ja aiheuttivat yli 11 prosentin pudotuksen salauksen suurimman kryptovaluutan hinnassa. ekosysteemi.

Kun lohko 666833 rekisteröitiin, tapahtui kaksi ristiriitaista liiketapahtumaa (joita voidaan kiistatta kutsua kaksoismenotukseksi). Kuten tyypillisesti tapahtuu lohkoketjussa, „huono“ lohko hylättiin ja hyvä lohko levisi koko verkkoon. Bitcoin toimi kuten sen piti, ja verkko osoitti luotettavuutensa. Huono lohko orvoitiin yhdellä vahvistuksella, ja hyvällä lohkolla on jo yli 100 vahvistusta.

Mutta se ei riittänyt valtamediaan … ja jopa joihinkin kryptovaluuttaan keskittyviin painoksiin.

Pelko. Epävarmuus. Epäillä

Ehkä se ei ollut itse tapahtuma, vaan saatu kattavuus. Ei turhaan, lehdistö ja sosiaaliset verkostot ovat ansainneet Viidennen vallan – tai Viidennen kartanon – lempinimen suurten persoonallisuuksien, kuten espanjalaisen akateemisen ja toimittajan Ignacio Ramonetin, toimesta.

Epätyypillinen, mutta täysin normaali tapahtuma pahensi äärimmäiseen suuntaan – kenties vastuuttomasti – mikä herätti paniikkia lukuisilta uusilta sijoittajilta, jotka ryntäsivät myymään rahakkeitaan aiheuttaen FUD: n johtaman lumipallovaikutuksen ja teknisen korjauksen tarpeen.

On paljon helpompaa levittää paniikkia väärillä tiedoilla kuin taistella hermostuneisuutta vastaan, ja Andreas Antonopoulos voi todistaa tämän. Hän vietti koko päivän huhun purkamisessa, omistamalla pitkän, yli noin 25 twiittiä sisältävän säikeen ja suuren osan Livestreamista selittääkseen haitallisen kaksinkertaisen kulutuksen ja lohkoketjun luonnollisen uudelleenjärjestelyn välisen eron.

Yksityiskohtaisempi selitys kokonaisuudesta

„Kaksinkertainen kulutus rikkoi Bitcoinin“ FUD, jonka levitti vastuuton julkaisu.

Bitcoin on turvallinen ja toimiva

Yleisenä huomautuksena Andreas selitti, että 1-lohkoinen uudelleenorganisaatio tapahtuu luonnollisesti keskimäärin kerran kahdessa viikossa, 2-lohkoinen uudelleenjärjestely tapahtuu kerran vuodessa tai niin ja 3-lohkoinen uudelleenjärjestely ei ole koskaan tapahtunut tähän asti. Siksi ”3 vahvistussääntö” on otettu käyttöön yhteisössä ehdottoman laillisena todisteena BTC-tapahtuman muuttumattomuudesta.

Suoran suoratoistonsa aikana: ”Cryptocurrency Explained: Understanding“ Double-spend ”, Block Re-Organization, & Consensus [Bitcoin]” Andreas Antonopoulos kritisoi tapaa, jolla media kertoi tämän reorg:

„Jotkut vastuutonta, huonosti hankittua tutkimusjournalismia tapahtui yhdellä härkämarkkinoiden erittäin epävakaasta hetkestä, jossa on paljon uusia ihmisiä, jotka eivät vielä ymmärrä (Bitcoinin) teknisiä perusteita ja pelkäsivät sen seurauksena.“

Myös muut asiantuntijat jakavat Andreaksen mielipiteen. Coinmetricin Lucas Nuzzi väitti myös, että kaikki johtui todennäköisesti käyttäjästä, joka halusi lähettää kyseisen 21 dollaria nopeammin, korottaen maksua:

Mutta Twitter-tilillä ei ole yhtä kattavuutta kuin sanomalehdellä, ja nyt, kun yhä useampi uusi vähittäiskauppias saa käsiinsä lisää Bitcoinia, väärinkäsitysten torjunta on kriittinen ekosysteemille.